Bitseelberch

Omgeving

Gastenverblijf  “Bitseelberch” ligt midden in een landelijke omgeving.

Ten Oosten ligt het prachtige Limburgse Heuvelland, doorkruist met de meanderende riviertjes de Gulp en de Geul. Ook kunt u genieten van de bomen met de maretakken die zo typerend zijn voor het Limburgse landschap.

Aan de westkant grenst buurtschap de Schilberg aan de Belgische Voerstreek waar nog veel authentieke dorpjes te ontdekken zijn (St. Pietersvoeren, Veurs en vele anderen). Hierdoor bestaat de mogelijkheid om grensverleggend te genieten! Deze streek begint op slechts 1 km. afstand van de ”Bitseelberch”. In dit gedeelte van België vindt u ongerepte natuur met prachtige wandel- en fietstochten, authentieke dorpjes, het zondagsmarktje in Aubel met allerlei streekproducten waarbij u zich in Frankrijk waant.
Het bezoekerscentrum in ’s Gravenvoeren is heel behulpzaam bij het verstrekken van informatie.

Beide gebieden kunnen vanuit ons huis wandelend of fietsend (voor de getrainde fietsers!) ontdekt worden.

Ons gastenverblijf  ligt namelijk direct aan bekende wandel- en fietsroutes (Zuid-Limburgse wandel – fietsroute netwerk), vlakbij de “Mergellandroute” en het “Krijtlandpad”.

Als u genoeg genoten heeft van de natuur en de rust en toe bent aan wat stadse drukte en cultuur dan is b.v. Maastricht vanuit uw verblijf per auto binnen 20 minuten te bereiken. Er is een bushalte op loopafstand en met de bus bent u binnen 30 minuten in Maastricht.
Daarnaast liggen Aken, Luik en Tongeren dichtbij. Deze mooie historische steden zijn ook absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen.

Ook de Bourgondiërs onder ons komen aan hun trekken. In de directe omgeving zijn tal van restaurants te vinden waar u heerlijk kunt eten en kunt genieten van een goed glas wijn of speciaal bier. Enkele van deze restaurants liggen op loopafstand van de “Bitseelberch”.

Voor een dagje totaalontspanning kunt u terecht in Thermen 2000 in Valkenburg.
Ook voor de golfliefhebbers zijn er voldoende mogelijkheden.
O.a. Henri Chapelle net over de grens in België en de golfclub in Margraten

Uiteraard is er nog veel meer te zien en te doen.
In de vakantiewoning is voldoende informatie over de omgeving aanwezig om op uw gemak een keuze te kunnen maken.